Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Ekologiskt godis bättre?

TestatPosted by lyckolina Thu, September 30, 2010 08:53:07

Jag äter inte så mycket godis längre, och så försöker jag undvika en massa konstiga E-nummer så långt det går. Mitt äldsta barn verkar vara överkänslig mot färgämnen också - det visar sig inte minst i att hans hyperaktivitet blir ännu mer uttalad. Men det är inte lätt att hitta godisalternativ, och hemgjort godis verkar vara alldeles för mycket överkurs för mig...Dessutom vill ju barnen gärna ha det som alla andra får.

Nu har jag hittat ett jättebra alternativ: Ekorrens Ekologiska smågodis med bara naturliga färgämnen! Supergott! Rekommenderas!

Barnen märkte ingen skillnad när de fick detta i lördagsgodisskålen istället. Vi var på barnkalas och då hade jag med egna godispåsar till mina barn och vilken skillnad! Istället för att hämta två utmattade ledsena och arga pojkar med rastlös energi och irritationen liggande nästan utanpå så var det hur lugnt som helst. Kanske kan man inte bara tillskriva färgämnena detta men jag märkte iallafall en glädjande stor skillnad!

Hoppas nu att det kommer ännu mer sorter från Sjölunda gård! Här kan ni se deras nuvarande godissortiment: http://www.sjolundagard.se/?p=47

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.