Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Bootcampscykling

LivetPosted by lyckolina Tue, August 16, 2011 18:55:45

(bild från clipart!)

Cykla är bra. Cykla är billigt och miljövänligt. Cykla är roligt....?
Det kan också bli ett riktigt bra träningspass.

Iallafall om man har min dotter med sig. Hon har verkligen boss - tendenser.

Hon ville så gärna åka bakpå cykeln idag, så jag tänkte att det skulle bli en mysig utflykt, vädret var vackert och solen strålade från en klarblå himmel och det var inte så hiskeligt varmt.

Mysigt, jo men tack. Men ett bra träningspass blev det. Här är väldigt backigt och jag har ju soffat till mig i sommar så mina lårmuskler är inte vad de har varit. Dessutom hade jag rätt så lite luft i bakdäcket och min plan var att åka till macken och pumpa (jag har sån där bilventil baktill och ingen sån pump hemma - hur smart är jag?) Lägg där till vad som kändes som minst 20 kg unge, men som nog bara är 15 kg....

Så fort jag klev av för att leda cykeln började ungen kommendera och vråla:
CYKLA! SITT DÄÄÄÄÄÄÄÄR! Men cykla DÅÅÅÅÅÅÅÅ!!! Mamma, fortare! Mamma trampa DÅÅÅÅÅÅÅ! MAMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA CYKLAAAAAAAAAAAAA!

Pust, säger jag. Det verkar lovande för dottern. Hon är redan färdig bootcampträningsledare.

Ps! På tal om hennes bosstendenser. Idag var 2 stora flickor på 12 år hemma hos oss. De hoppade studsmatta (den med skydd ni vet) och min tös ville också hoppa. Hon klättrade helt frankt upp på studsmattan och försökte köra ner den ena 12 - åringen.

Man får inte vara tre, GÅ NER! skrek hon. Sen öppnade hon nätingången, pekade med hela handen och sa högt och tydligt : DU GÅR NER!!!!!!

Hjälp. Vad ska det bli av det här??????

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sat, August 20, 2011 12:49:38

Hahaha! ja så är det kanske! Skönt att jag inte har den enda bootcampsledaren ;-) ha en fin helg!

Posted by Fembarnsmamman Fri, August 19, 2011 19:37:41

En väninna sa till mig en dag när jag var trött på alla känslouttryck och översittarfasoner från barnen att hennes mormor alltid skrattade och sa att "Barnen de sliter ut en generation i taget! Och tänk så mycket kraft de behöver för att ta emot nästa generation". Så kanske det är. Kan trösta dig med att din dotter inte är den enda som beter sig såhär...jag vet fem till...

Posted by lyckolina Wed, August 17, 2011 16:38:59

Jo jag vill ju iofs att dottern ska vara som hon är. Och med 2 vilda storebröder är det väl inte konstigt att hon är bossig för det behövs för att kunna hävda sig. Men samtidigt skäms jag lite och undrar om jag är så där bossig och hon blivit sån pg. a mig.
Självförtroende vill man ju såklart ge sina barn och hoppas att de får behålla det också, jag är helt inne på din linje.
Men kanske mer i lagom doser. Om hon inte ska bli bootcampledare förstås...

Posted by Anna/Fru C Wed, August 17, 2011 11:59:58

Tänk vad härligt! Jag förstår att det kan kännas jobbigt ibland, men tänk vilken fantastisk egenskap att ha med sig! Jag kan känna igen min egen dotter i det du skriver och jag hoppas bara att jag ska hitta ett sätt att behålla det här självförtroendet även när hon blir större. Men som förälder är det ju inte alltid lätt...