Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Budgetkalas!

SpartipsPosted by lyckolina Wed, August 31, 2011 21:13:39
(bild lånad från clipart)

Jo då, jag finns här. Livet snurrar på så fort bara. Har haft kalas i dagarna tre för lillkillen + gubben. Med tanke på att sommarens stora fest krävde största delen av kalasbudgeten för i år så fick det bli ett riktigt budgetkalasande denna gång ;-)
Men det blev så bra ändå!

Tänkte dela med mig att lite tips för ett billigt barnkalas (denna gång för en 6 - åring) för den som inte vill se hundralapparna flyga iväg tillsammans med Spindelmannenballongerna.

1, Skippa papptallrikarna med alla dessa figurer på. Eller alla och alla, under min ganska ingående granskning av utbudet i Västra Sverige har jag hittat 2 och i bästa fall 3 olika figurer: prinsessor, Blixten McQueen och Spindelmannen. Om man har barn som inte gillar nåt av det så är det lika bra att ta fram vanligt porslin. Disk blir det ju, men det blir iallafall billigare och mer miljövänligt. Barnen reagerade inte denna gång, och de brukar ju ändå inte tänka på tallrikarna, bara vad som är på dem.

2, Servetter tänker jag strunta i till nästa gång. Hade 14 servetter varav 13 låg kvar oanvända i en hög på bordet. Så var det med det. Skicka in ungarna att tvätta händerna i badrummet i stället. Eller bjud på hushållspapper.

3, Gör dekorationer själv. Det gjorde jag och det var inte speciellt svårt. Gjorde vimplar av silkespapper. Detta var mest för att det inte fanns såna att köpa som jag gjorde dem själv. Lite garn/snöre, tejp och silkespapper i olika färger är allt som behövs. Dessa kan sparas till nästa kalas. Sen hade jag mängder med ballonger. Enfärgade och omönstrade, kostade väl 7 spänn/påse på nån billighetsaffär.

4, Gör det enkelt vad gäller maten - vi bjöd på korv och bröd samt grönsaksstavar av gurka och morot (och de gick åt allihop!) Efter det blev det hemgjord glasstårta med en strut var till alla barnen och lite olika strössel och hemgjord chokladkolasås.

5, Godiset kan man lägga i vanliga genomskinliga plastpåsar eller fryspåsar. Knyt ett presentsnöre om.

6, Gör något extra av godispåseutdelningen. Vi hade skattjakt utomhus i vår stora trädgård vilket ju var jättespännande, särskilt som några av dem precis har lärt sig läsa (de fick läsa lappar med ledtråd till nästa ledtråd etc)

7, Kanske inte så billigt, men iallafall nyttigare. Minska på godiset och lägg i en såpbubbleflaska eller dylikt så slipper du för sockerspeedade barn.

Nu gjorde jag ju detta också enligt födelsedagsbarnets önskemål. Vi hade riddartema på kalaset och det gick inte att hitta dylika saker någonstans, trots att jag dammsög alla affärer från Butterick´s till Ica. Hade han önskat sig en viss sorts dukning, servetter och tallrikar så hade han nog fått det. Men när jag tänker efter är det inte något barn någon enda gång som har sagt något om våra dukningar eller servetter på något av alla våra kalas. Och då har vi ändå vissa år köpt hela koncept eller hittat på själva.

Det är nog mycket viktigare för barnen vad man hittar på med lekar och annat och hur man får varje liten gäst att trivas.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sat, September 03, 2011 08:37:11

ja jag börjar nog hålla med om plastdekorationerna. Varsågod och nu kan du även se vimplarna på bild. Tog väl max 1 timme att göra till vårt lilla hus.

Posted by Fembarnsmamman Fri, September 02, 2011 13:08:03

Många bra tips! Tror att alla dessa plastiga dekorationer som finns att köpa för dyra pengar mest är till för de vuxna. Barnen är lyckliga bara de får kalasa tillsammans med vännerna en stund. Tar till mig vimpeltipset, det hade jag aldrig kommit på. Tack!

Posted by lyckolina Thu, September 01, 2011 16:44:37

Ja och dessutom var det ju så enkelt att göra, kan jag kan vem som helst ;-) ballonger är också bra i godispåsarna! Lycka till med vimpeltillverkningen!

Posted by Anna H Thu, September 01, 2011 14:12:18

Hej! Det där med vimplar tyckte jag va en kul idé! Det ska jag nog ta och göra till kalasen! Vi har ju 3 barnkalas och en pappa som fyller 40 i höst... Kul idé! Å visst struntar barnen i vad det är för servetter. De vill bara leka och ha kul! Jag brukar lägga ballonger i godispåsarna så har de ngt att leka med.

/Anna