Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Står vid ett vägskäl

LivetPosted by lyckolina Mon, October 10, 2011 12:51:59

med många saker i livet just nu....

Tiden rinner iväg och snart får jag inte lov att vara hemma med vårdnadsbidraget längre. Jag behöver antagligen ge mig ut och försöka hitta ett jobb igen. Men aldrig att jag går tillbaka till samma stress och press som jag hade innan!!!

Och om jag ska leta jobb behöver lilltösen vara på förskolan, något hon säkert kommer gilla men jag vill ju hellre ha henne hemma.

Hur det ska gå med pluggandet vet jag inte heller, jag har ungefär lika mycket kvar som jag har läst hittills, och ska jag jobba samtidigt kanske det tar en hel massa år att läsa färdigt?

Bloggen - vara eller inte vara? Just nu har jag haft extremt lite tid i kombo med totalstrulande internetleverantör....


Ja, samt en hel massa annat gör att huvudet jobbar med lite annat än "bara" vårt hemmamys nuförtiden.

Hoppas ni andra har det bra!

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Tue, October 11, 2011 20:11:25

Jeanette - du min förebild och följeslagare i bloggosfären! Det är så skönt att få lite pepp från dig med! Skönt att du har börjat få ordning på tillvaron, en psykopat kan man klara sig utan!

Du ska se att det löser sig för oss! Vi kan ju ev. tjöta hål i huvudet på våra arbetsförmedlare ;-) kram från v-götland!

Posted by lyckolina Tue, October 11, 2011 20:09:01

Fembarnsmamma - då har vi ju det lite likadant...AW har så rätt, men vi har prioriterat så mkt vi kan just nu, och ibland känns även bostad och mat på bordet som en viktig prioritering...förstår helt och fullt detta med dagiskänslan!

Tack för kloka ord om bloggen, viktigt att jag blir påmind om att energin inte är obegränsad. Men jag fortsätter tillsvidare för det är faktiskt så kul, och jag skulle sakna er annars! Tack för snälla och kloka ord!!!

Posted by Fembarnsmamman Mon, October 10, 2011 19:47:38

Förstår dina funderingar. Vi är inne på vår sista månad med vårdnadsbidrag för vår minsta och visst är det så att verkligheten känns oviss därefter.

Vi har som tur är kvar föräldradagar och jag är tjänstledig t o m hösten 2012. Men i mitt huvud snurrar just nu funderingar om hur vårt liv skall lösas sedan, för vi vill inte heller att den minsta skall gå på förskola eller dagis som vi envisas med att kalla det. Läste idag kloka ord skrivna av Anna Wahlgren där hon talar om att det går att prioritera så att småbarnsåren kan räddas. Gäller att hitta rätt i prioriteringarna.

Vill inte, vill inte lämna henne på dagis. Det är den känslan som råder och vi försöker att hitta de praktiska lösningarna som gör detta möjligt. Svåra frågor. Önskar er all lycka till med att lösa vardagslivet.

Angående bloggen så tror jag att det är viktigt att den har en funktion för dig, att du känner något positivt när du sätter dig ner. Annars tar den din energi och det är det inte värt. Hur mycket jag än tycker om att titta in till dig så är det viktigt att du mår bra och prioriterar därefter.

Posted by jeanette sandelin Mon, October 10, 2011 14:07:02

ja, vi har det bra (jag) och behöver få läsa lite rapport från dig ibland :)
jag har bidrag nu men det håller ju inte i längden.
dock är det inte bara att börja jobba vilka dagar och tider som helst när man är ensam om barn och logostik. utan bil oxå.
men jag ser positivt på separationen då elva år med en psykopat är elva år för många...
två fina flickor blev det.
kram från dalsland//