Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Märklig dag och vad fri jag är!

LivetPosted by lyckolina Tue, October 11, 2011 20:03:14
Idag tror jag på synkronicitet och annat.

Hade eg. blivit medbjuden till Ullared, men kände att det inte var läge för det idag. Istället fick jag spontanbesök av en god vän med barn på förmiddagen ( = mycket ovanligt!) Det visade sig att jag kunde hjälpa henne med en del medicinska saker (!)

Nåväl, de åkte hem och jag tänkte gå en lång promenad med hunden (eftersom solen äntligen visade sig) men precis då började det spöregna så det fick bli kortrundan.

Tur var väl det för det var som om det var meningen att jag skulle gå hem och svara i telefonen. Kände nästan en stor vindpust i ryggen smiley I telefonen var en annan god vän med barn som tyvärr måste leva gömd under skyddad identitet pg. a sitt ex. De ville komma och hälsa på idag! Vi har inte setts på ett halvår och barnen saknar varandra jättemycket, men vi vet ju inte var de bor så all kontakt får ske på deras villkor.

Nu har de precis åkt hem, och allt jag vet är att de har långt att åka, att de inte kan komma hit så ofta för det blir dyrt och att vi inte vet när vi ses nästa gång. Tänk så mycket mer intensivt man upplever ett möte då, när man faktiskt inte vet om/när man ses igen, om det kommer att ta åratal?

Nu vill jag bara uttrycka hur tacksam jag är för att jag är så fri!!! Jag kan ta del av alla samhällets tjänster utan problem, kan handla på apotek, kan besöka en vårdcentral och jag behöver inte kontrollera allt vad barnen säger till andra, eller dikta ihop bakgrunder och historier för att inte kunna spåras!!!!!!

Vill du stötta andra finns det flera stiftelser att skänka ett bidrag till (det ska jag göra first thing tomorrow)

http://www.kvinnojouren.se/

och tänk också på alla papperslösa flyktingar i vårt land som behöver vård

http://www3.rosengrenska.org/

och tänk vidare på att ingen människa är illegal!!! Ingen ska behöva gömma sig, inget barn ska behöva bli berövad sin barndom pg. a att man inte törs gå ut!

Ingen människa är illegal:

http://www.ingenillegal.org/

Behöver du själv stöd, kontakta:

Kvinnofridslinjen

eller

Mansjouren

Så tittade glädjen med en stor tyngd av allvar in på middag hos oss en vanlig, regnig tisdagskväll. Och lärde mig ytterligare om vad som gör livet rikt!


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sun, October 16, 2011 09:17:47

Tack och ja, det är viktigt med perspektiv!

Posted by Fembarnsmamman Sat, October 15, 2011 22:54:18

Viktigt med perspektiv. Bra skrivet. Och bra tänkt om livet! Det finns så oerhört mycket att vara tacksam över.