Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Recycla barnkläder och lägesrapport

SpartipsPosted by lyckolina Fri, October 21, 2011 18:11:17


Idag kunde man läsa en intressant artikel i Borås Tidning om klädberget vi skapar när vi handlar mer och mer kläder, och vad det får för konsekvenser för miljön och sophanteringen. För att inte tala om alla resurser som krävs vid produktion (min egen reflektion).

Då känns det extra gott att inte vi bidrar så mycket till detta klädberg iallafall. Idag fick lilltösen ärva en hel stor kasse med kläder efter en kompis dotter. Helt otroligt, det passar ju oss jättebra och en del kläder såg knappt använda ut. Vi fick bl. a 2 overaller - en i nuvarande storlek och en i nästa så vintern bör vara säkrad. Jag är så tacksam för allt vi får ta emot av vänner och bekanta i klädväg. Sen har jag lovat mig själv att bli duktigare på att laga grejerna om de går sönder (jag kan ju inte sy....) i lite större omfattning än jag gör idag. Det är svärmor eller gubben som gör det.

Annars en lägesrapport: vet inte riktigt vad vi gör om dagarna, men tiden rullar på, vi går på Öppna Förskolan och till kyrkans vuxen - barngrupp och jag vet inte allt, och helt plötsligt är det fredag. Igen. Samtidigt försöker jag tenta en stor kurs som är superintressant, och verkligen berör sånt jag går och tänker på: ledarskap och hållbar arbetsmiljö. Känner mig lite stressad över att hinna plugga allt i höst eftersom jag inte vet om jag "får" läsa i vår.

Är lite seg och trött nu, i förrgår somnade jag med huvudet på köksbordet rakt ner i pluggböckerna...Det är nog årstiden? En massa C- och D- vitaminer och määängder med frukt har nu inhandlats!

That´s all folks, hoppas ni får en underbar helg!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.