Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Livet flyter på och gjort saker jag inte riktigt vågat!

LivetPosted by lyckolina Sat, November 12, 2011 19:13:42

Kolla min häftiga bild från Ramhultafallen!
Så här känns det som livet forsar på nu för tiden. Jag blinkar och så är det lördag. Igen.

Igår gjorde jag något jag haft riktigt svårt för i flera år. Något som jag faktiskt undvikit i det längsta.

Men så kände jag att det väntar ännu större utmaningar så jag börjar med den här saken. Och ja, det var faktiskt lite jobbigt, jag hade inte orkat med det när jag var som mest utmattad.

Å nu är det gjort! Hurra!

Man kan bara hoppas och förvänta sig att allt blir lättare och lättare. Borde det inte det med ålderns rätt?

Ha en fin helg! Det ska jag ha!

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Tue, November 15, 2011 19:02:07

Hej Sandra, det vore jättespännande att läsa om! kanske vet du några bra sidor som skriver om familjeekonomi? Du har helt rätt att det kostar att jobba också, vilket man inte alltid tänker på. Ha det så bra!

Posted by Sandra Sun, November 13, 2011 19:03:03

Nej jag har inte någon blogg, har funderat på det men i så fall någon som handlar om familjeekonomi. Undrar ibland var folk gör av alla sina pengar. Vi har fyra barn och gör nog av med ganska lite jämfört med andra. Jag jobbar just nu heltid( 4 månader bara) men känns som en evighet. Maken jobbar 80%. Det kostar att jobba också vilket inte alla ränker på. Tex för oss så kostar barnomsorgen 2800, dyrare bensinkostnader, maten blir dyrare för man hinner inte jaga runt extrapriser eller laga mat från grunden. Kläder blir dyrare för man inte hinner leta rea eller second hand. Det är mycket man måste ta med i beräkningen när man gör en budget när man arbetar. Jag vill helst jobba Max 50 % för några tusenlappar behöver vi också få in.

Posted by lyckolina Sun, November 13, 2011 18:03:22

Hej Sandra och välkommen hit! Vi har också lagt till 3000 kr i månaden och faktiskt gjort av med mindre (!) och gubben jobbade dessutom "bara" 80 - 90 % under två år. Men han har gått upp till heltid nu. Vi måste ha två bilar på landet, vi bor för långt från skolan för att barnen ska kunna gå. Vi har klarat oss på att bo ganska billigt.

Jag undrar också vad jag ska göra till våren. Egentligen vill jag fortsätta vara hemma, eller hitta ett deltidsjobb, eller kanske jobba heltid under en kortare period för att få ihop ett nytt sparkapital så jag kan vara hemma igen. För vi behöver mer pengar och hur som helst, det där vårdnadsbidraget gjorde skillnad för oss. Vore spännande att läsa om er också, bloggar du med? Ha det så bra!

Posted by Sandra Sun, November 13, 2011 13:36:31

Hittade din blogg igår och har läst mycket nu. Jag började jobba i höst efter att ha varit hemma ett år med vårdnadsbidrag. Vi sparade också pengar som ni för att kunna ta av, vi hade räknat med att ta ut ca3000 i månaden av dem, men jag fick jobba en halv dag u veckan på mitt jobb så vi fick ihop det ändå! Maken var då hemma en halv dag i veckan. Det vi gjorde var bl.a. att göra oss av med en bil och klara oss med en. Det enda jag tänker på nu är att hitta ett jobb där jag behöver jobba lite. Problemet är ju att man bara har rättighet att gå ner till 75%. hur ska du göra till våren?