Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Har man mer gör man av med mer...

EkonomifunderingarPosted by lyckolina Sun, November 13, 2011 18:14:07
Detta är nog dessvärre sant.

Den här höstterminen har maken bytt jobb och börjat jobba här i byn, detta innebär att pendlingskostnaden har minskat med ca 2000:-/mån. Dessutom har han gått upp till heltid och fått en liten men dock; löneförhöjning. Detta borde ju också ge extra tusenlappar i kassan kan man tro, men så är det inte.

Vi har rest mindre i höst än vad vi gjorde förra hösten, och vi har nog bara käkat pizza och snabbmat två gånger.

Ändå har vi lika lite pengar som innan han bytte jobb.

Hur är detta möjligt? Jo, för jag tror att man gör av med mer pengar när man får mer pengar. Istället för att lägga undan pengarna så "unnar" man sig saker.

Det vi unnat oss är att maken (mest faktiskt) har börjat med LCHF och vips har vi ett dubbelt så stort matkonto som förut....

Dags att göra en ny budget tror jag!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.