Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Kaffekalas och glädjeämnen = veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, November 13, 2011 19:01:02

Idag har hela familjen varit på kaffekalas hos gamla goda vänner inne i stan. De vet verkligen hur man bullar upp till ett ordentligt kafferep, och risken att man ska gå därifrån hungrig är ganska liten smiley

Annars tänker jag på att det är mörkt och man behöver pigga upp sig med något. Jag tänker börja med att tacka för mina små och stora glädjeämnen i livet just nu:

1, mina duktiga barn som är så mycket lättare att ta sig med ut på äventyr nuförtiden! Tänk vilken skillnad det gör att faktiskt ha 2 stora killar som kan hjälpa till lite.

2, goda vänner och min "valda" familj som vännerna beskrivna ovan. Trots att vi inte ses så ofta så fortsätter vi där vi var och det är såååå skönt. Och fantastiskt att vi har så bra förståelse för varandras situationer mina vänner och jag.

3, att jag klarat ännu en tenta - den första på fortsättningskursen! Det hjälpte verkligen när jag tänkt ge upp att jag visualiserade hur det skulle kännas att ta emot examensbeviset (!)

4, att det ligger 2 supersmarriga ostar (= Primadonna och årslång lagrad Grevé smiley) och väntar på mig för lite ostparty i kväll.

5, att PanAm sänds ikväll, lite 60-tal, starka kvinnor, romantik och lagom spänning á la James Bond.

6, att vi i helgen rensat ur vårt uthus och kört gamla trasiga studsmattor etc till tippen, fått in utemöblerna och cyklar och allt är jättefint sorterat så att man slipper gräva sig in bakom gamla däck och få trasiga krukor i huvudet när man såsmåningom vill hitta pulkorna.

7, att jag imorgon ska få vara på världens bästa "jobb" dvs som hemmamamma!

8, att jag har de finaste ungarna på jorden!

Ett djupt och innerligt tack för allt detta!  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Wed, November 16, 2011 17:49:14

Hej fembarnsmamman och kollegan ;-) jo jag försöker verkligen se det positiva i livet och komma ihåg allt jag har att tacka för. Detta tror jag är väsentligt så man inte stirrar sig blind på allt man inte har!

Posted by fembarnsmamman Wed, November 16, 2011 10:16:30

Härligt! Gott att räkna upp det tacksamheterna. Gör dem mer synliga då vilket är bra! Visst har vi världens bästa jobb!

Posted by lyckolina Tue, November 15, 2011 18:55:18

Heja dig! skönt att livet går åt rätt håll.
Men du ska inte börja plugga på distans då? Kan varmt rekommenderas även om det är lite segt ibland. Hoppas allt ordnar sig! kram från Bästkusten

Posted by jeanette sandelin Tue, November 15, 2011 12:21:09

jag är så oerhört lycklig över att få ha kommit ifrån en psykopat.

att ha fått tillbaka mina söner, fått mitt barnbarn till mig och svärdöttrar.

att vi är friska och bor bra och alltid har gott om mat.

men...

ibland är dagarn långa i arbetslöshet. så är det bara.

och lite kärlek saknas... ♥

kram från dalsland//

Posted by lyckolina Mon, November 14, 2011 15:13:52

Ja, jag är verkligen enormt rik och lyckligt lottad! kram och ha en fin dag!

Posted by Jonna Sun, November 13, 2011 20:23:56

Så härligt att ha så otroligt mycket att tacka för :) Stor kram!