Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Prinsessbok

BöckerPosted by lyckolina Wed, November 16, 2011 17:57:50

Vi pratade om vad vi skulle bli när vi blir stora barnen och jag smiley
Lillkillen frågade mig om jag skulle bli ännu större...hrm....
Själv skulle han bli uppfinnare lät han hälsa. Storkillen vill just nu bli matematiker eller arkeolog, men det ändrar sig med jämna mellanrum. Han verkar ha lagt ner fotbollsspelaridén. Lilltösen sa självklart att hon skulle bli prinsessa.

Så himla bra då att jag hittade denna fina bok på rea för endast 12:-. Den heter "Allt för små prinsessor", skriven av: Lenée Grune och Line Watt. Den innehåller bl. a en annorlunda prinsess-slotts-tårta och häst och vagn av knäckebröd och annat. Och många jättefina klänningsmönster.

Nu ska jag bara lära mig att sy.....


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sat, November 19, 2011 20:13:06

Det har du säkert rätt i att det sitter i det mentala. Mod är alltid bra att ha! Fast i mitt fall är det nog inte bara mentalt det sitter nog i brist på "händernas kunskap" också. Låter jättebra att du är testpilot ;-) Jag hade annars funderingar på om man kunde sy om en redan befintlig klänning. Heja oss, friskt vågat hälften vunnit (=halva klänningen sydd) heter det ju så käckt!

Posted by fembarnsmamman Fri, November 18, 2011 19:12:23

Det är nog det där med mentala hinder, tror jag. Känns som svåra mönster att sy efter. Men skall absolut försöka! Återkommer med tips. Nu när du också hittat boken måste jag ju repa mod så att vi kan tipsa varandra! Heja oss!

Posted by lyckolina Thu, November 17, 2011 18:44:16

men du är ju jätteduktig på att sy!det har jag sett på bild ;-) själv kan jag inte ens trä maskinen utan att skada mig eller bli uppretad....men visst är det en fin bok? du vet, jag har ju ganska så nyligen kommit in på det här med prinsessor och annat efter att ha levt med bara pojkar rätt så länge så jag är ju glad för alla tips man får.

Posted by fembarnsmamman Thu, November 17, 2011 13:00:55

Åh, den boken har vi haft länge och jag har lovat och lovat att jag skall sy dessa vackra prinsessklänningar. Men än så länge räcker sömnadskunskaperna inte riktigt till. Men, det är bara att jobba på. Bra att ha ett mål. Tillförsikt, en dag skall det sys klänningar. Men när, nja det specificerar vi inte än!