Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Planeringsbossen

SpartipsPosted by lyckolina Fri, November 18, 2011 16:32:43

(bild lånad från clipart)

inom mig har slagit till igen! Det är nästan ett måste när man downshiftar att man planerar och fördelar t.ex julklappsinköp under flera månader. Och vis av erfarenhet av att bli däckad i influensa flera veckor före, under och efter jul förra året så kan jag nu glatt meddela att jag är klar med:

1, Alla lussekläder - om inte storpojken ändrar sitt rollval. Hittade staffanslinne för 30:- idag, samt gick igenom lusselådan på vinden och hittade 3 stjärngossestrutar + stjärnpinnar (bra att ha något i reserv eftersom någon pojke alltid lyckas buckla sin strut/slå av sin pinne 2 minuter innan luciatåget ska avgå....)samt tärnljus och glitter. Orkar inte fixa någon luciakrona till dottern, det kommer tids nog.

2, Vi ska på finfest (typ långklänning) i början av december och allas kläder (utom hälften av min utstyrsel) är klara. Nästan helt utan nyinköp, bara ett par skor till dottern än så länge. Vi använder de finkläder vi har sen i somras, man måste kanske inte köpa nytt bara för att det är en ny fest?

3, Nästan alla julklappar förutom en större till lillkillen, en docksäng till dottern (som jag hoppas maken ska tillverka) samt julklapparna till kusinerna. Det är så skönt att vi slutat köpa julklappar till de vuxna, jag återkommer till den glädjen varje år.

4, Klar med lilltösens födelsedagspresenter, själva födelsedagen kommer så tätt inpå helgerna att man inte orkar fixa det då.

Nu undrar jag bara om det behöver kompletteras med nån adventsljusstake till nästa helg, förra året gick en mängd elektriska prylar sönder. Behöver det fixas ska jag leta på byns loppisar. Ett år köpte jag en elektrisk stjärna för 25:- helt ok pris för en downshiftare.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Wed, November 23, 2011 06:52:43

Hej det Goda livet och välkommen hit! Ja, jag har också letat och letat på secondhand - affärer i byn men ska nog ta ett varv till ifall det blir ändring. Mina tre barn är ju i inne i super-växt-perioder allihop just nu så jag kan nog inte förutse vilka storlekar de kommer ha nästa lusse. Ha en härlig dag!

Posted by Det Goda Livet Tue, November 22, 2011 21:48:17

Jag brukar skutta in på Myrorna när de tar fram lussegrejjerna för säsongen och köpa en uppsättning av varje (fast inte lusselinne...de är så stora att jag bara behövt köpa nya några få gånger). Då garderar jag mig för eventuella ändringar. Sen brukar de få ha dem som pyjamasar, det är ju typ sådant tyg.

http://regnavdagar.blogspot.com

Posted by lyckolina Mon, November 21, 2011 13:55:18

Hej Sandra! Tackolov så gillar ju inte mina killar kläder så speciellt mkt så det struntar i om de har samma kläder på flera fester. Och så länge som de passar så är det ju jättebra. Kan tänka mig att tösen kommer ha mer åsikter om detta.

Skor ja, jag har också funderat på om killarna ska ha inneskor (och hur ska jag få på dem det???) vinterkängor är ju inte så roligt kanske, men kan funka. Fast brukar inte barnen ändå ta av sig och gå i strumporna?

Brukar också bunkra lite efter jul, kul att vi är fler ;-)

nja, egentligen behöver jag få in minst dubbelt så mkt som vårdnadsbidraget, eftersom jag har haft en liten sparad slant att leva på under tiden också. Ha en fin dag!

Posted by Sandra Sun, November 20, 2011 07:47:57

Ja det där med festkläder är ju inte lätt. Jag kan tycka att det är lite tråkigt att köpa kläder som kanske bara används en gång. Vi ska på bröllop i december och som tur är är det nog bara ett par byxor till en av killarna som behövs och till mig då. Men jag funderar på att ta en klänning jag har och bara köpa lite nya accesoarer till. Skor är det stora problemet, måste ju nästan ha inneskor till alla. Vi kan ju inte gärna klampa in i vinterkängorna?

Julen började jag förbereda efter förra julen, då köpte jag presentpapper och tejp och ljus på julrean när de vill bli av med sakerna. Köpt julklappar sedan i somras. I år har jag sagt till barnen att det inte kommer att bli någon stor hög utan bara ett par tre saker var. Ordentliga saker inget småkrafs.

Är det motsvarande vårdnadsbidraget du behöver få in?

Sandra

Posted by lyckolina Sat, November 19, 2011 20:20:13

Hej Susanne och roligt att du tittade hit eftersom jag brukar läsa din blogg! Visst är det skönt att handla julklappar istället för att som jag förr i tiden irra runt den 22.a och köpa en massa krafs? Byte låter ju jättebra om det inte blir för omständigt. En låda staffanslinnen i alla storlekar hade jag velat ha men min hamstermamma har sparat några av mina lusse- och tomtekläder, samt några av brorsornas staffanslinnen. De har kommit till användning, även om det dröjer många många år innan dottern vuxit i mina lucialinnen. Min luciakrona var dessvärre i delar och gick inte få ihop igen. Ha en fin helg!

Posted by Susanne Sat, November 19, 2011 11:27:59

Jag köper alltid julklappar över hela året. I år har jag inte gjort det men lyckats byta till mig några stycken. Lusselinnen köpte jag ett helt paket med olika storlekar för flera år sedan på loppis. Krona har vi sen jag var liten.

Du tänker precis som jag.

http://hemmamammansliv.blogspot.com/