Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Mönster

LivetPosted by lyckolina Thu, November 24, 2011 21:18:44
En reflektion av en psykologistudent så här på kvällskvisten bara:

Det är märkligt vad fort och omärkligt man går in i gamla mönster och vanor när man har med andra människor att göra.....

Känner du igen dig i den duktiga flickan, hon som snällt skriver protokoll och sen blir den som ska fixa alla lösa trådar som hänger kvar för att om inte hon gör det så blir det inte gjort?

En kväll och jag är redan tillbaka......ajabaja - vad blir lösningen? Att hålla sig ifrån allt som har med gruppdynamik att göra?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sun, November 27, 2011 20:20:43

Ja varför ska det vara så svårt att bryta mönster som man ändå vill förändra?? Men att börja bli medveten om det är väl ett första steg kan tänkas.

Julkalender ja, nu får det bli en vanlig choklad och så har vi sagt nej till det andra.
Ha en fin start på veckan!

Posted by Anna Fri, November 25, 2011 09:14:01

Ja ibland är det oerhört svårt att bryta gamla mönster. Man får för sig att andra förväntar sig att man ska vara på ett visst sätt. Att det kanske har gått många år mellan man sågs så hamnar man där ändå. Konstigt. Att våga ändra på vanor är svårt och tar mycket energi men när man vågar, om man vågar, och kan ändra så känns det såå bra! Man växer som människa när man vågar vara sig själv och stå för det.

Och angående julkalendrar så har jag bara gjort en sån med paket varje dag, ett år. Då hade vi "bara" ;) tre barn och då fick de var tredje dag. På julafton fick alla tre. Men oj vilken jobb och så många pengar det går åt. Detta la jag ner efter det. Jag orkade inte.. :) Barnen är inte ledsna för det. Min stora kan tycka att det är lite barnsligt.


Ha en härlig helg!