Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Tack alla fina!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, December 09, 2011 06:59:02
För tankar och hälsningar!!!!!! Ni är så rara som hör av er, det betyder jättemycket för mig! Svarar kollektivt här istället och hoppas det går bra!Nu är jag på benen igen, och nästan helt återställd, har bara lite restsymptom som huvudvärksattacker, trötthetsdito och lite koncentrationsproblem, t. ex är det fortfarande svårt att koncentrera sig på TV - program och att läsa en bok. Men lätta barnböcker fungerar helt okej så det är ju tur att jag gillar dem och att vi har ett helt bibliotek hemma att välja ur.Studierna har jag däremot fått lägga åt sidan ett tag, men det gör ju heller ingenting - de kommer finnas kvar. Det som hände var att jag föll handlöst nerför vår trappa och landade på mitt huvud, inte helt bra kanske. Det tog så illa vid ena tinningen (och nacken fick sig också en smäll) så att jag fick hjärnskakning och såklart påverkan på hjärnan och ryggmärgen. Man var orolig för att hjärnan skulle svullna eller börja blöda då jag uppförde mig mycket märkligt efteråt och då blev jag inlagd. Nu gick allt bra, ev. ska jag tillbaka och göra en Magnetröntgen men hoppas att allt ger sig med tiden. Men ni förstår ju precis som jag också vad som kunde ha hänt (slår man sig i tinningen där kraniet är så tunt kan man börja blöda ner i ryggmärgen och där sitter andningscentrum och då är det bye bye)......Så tack alla mina skyddsänglar för att jag får hänga med ett tag till, jag har nästan blivit hög av tacksamhet för det enkla - tänk att jag fick krama mina barn igen, tänk att jag fick se snö i år igen, tänk att jag fick en soluppgång till etc. etc.Läs också så fint den härliga Fembarnsmamman skriver om att vi gör avtryck hos varandra för det är ju så det är, jag läser hos er och tänker på er och vi möts även här på nätet och ni känns redan som vänner.Nu full fart framåt! Var rädda om er allesammans, och se till att ni har ett säkert hem!
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sun, December 11, 2011 16:53:20

Tack, hoppas du haft en fin helg!

Posted by Susanne Fri, December 09, 2011 21:43:12

Skönt att höra att du mår bättre igen. Njut av familjen och livet. Skönt att vi kan inspirera varandra.

http://hemmamammansliv.blogspot.com/