Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Familjelivet och arbetslivet

LivetPosted by lyckolina Tue, December 20, 2011 20:48:59
Inne på Helig vardags blogg läser jag att hon har samma fundering som jag. Varför får kvinnor (i allafall jag och många fler med mig) alltid frågan på anställningsintervjuer om hur man ska få familjelivet att gå ihop med arbetslivet?Hur många män får den frågan?Och hur många anställer den som faktiskt erkänner att det är rätt svårt att få allt att gå ihop? Eller för den delen, anställer den som har fått välja och då valt att satsa på barnen i några år för att inte stressa ihjäl sig (eller familjen). Ja, besynnerligt är det. Min man har aldrig fått den frågan, det har däremot jag. På 100 % av de anställningsintervjuer jag varit på.
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Fri, December 30, 2011 19:33:55

Du har så rätt, det viktigaste är ju att jag fortfarande sitter här :-)
tack detsamma, hoppas du fick en härlig jul och får ett fint nytt år!

Posted by ebu5 Tue, December 20, 2011 22:25:17

Oj, jag ser att du varit med om en olycka :( vilken tur att det ändå gått bra och att du är på benen! Och återigen blir man påmind om att vara i nuet och komma ihåg hur värdefullt det är. I det perspektivet hamnar det där med anställningsintervjuer på en annan nivå.

Nu önskar jag dig och familjen en underbar jul och allt gott inför 2012!