Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Summa summarum 2011

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, December 30, 2011 20:01:04

Så här i de sista skälvande timmarna av år 2011 kommer en liten årskrönika för vår familj med tacksamheter för detta år.

Lillpojken: Hade ett stort och viktigt år - han slutade på förskolan. Men innan han slutade hann han lära sig läsa där! Fantastiskt! Fler och fler kompisar har han fått och kommer att få då han är ett sådant socialt geni. Han har blivit mer frimodig i vattnet och gått på simskola och där lärt sig att våga mer. Tennis har han börjat med också. Men framförallt och störst av allt: Han har blivit skolkille! Läsningen fortsätter att gå jättebra. Nu på jullovet har han på 2 dagar läst ut sina julklappsböcker: Tidningsmysteriet och Diamantmysteriet i Lasse - Majas Detektivbyråserien. Bra va? Vill bli dataspelsutvecklare eller uppfinnare.

Storpojken: Har börjat 2 - an och därmed blivit störst i klassen. Har också fått flera vänner här på orten och t. o.m en ny bästis (den gamla bästisen är ju kvar i gamla staden). Han har börjat på scouterna, och gillar fortfarande tennis och innebandyn, och att spela ordentligt avancerade sällskapsspel. Läser redan mer vuxna böcker själv, som Sagan om Ringen och Harry Potterserien. Vill bli arkeolog, tennisproffs och uppfinna dataspel.

Lilltösen: Fortsätter att utvecklas varje dag! Bland det största har väl varit blöjfriheten i somras (att hon skötte det helt själv och så tidigt var för oss oväntat och ovanligt, killarna var det krångligare med). Hon är otroligt intresserad av dans och musik, dansar hela tiden och har hon hört en sång en gång kan hon sjunga hela efteråt, hon suger åt sig som en svamp. Har också hittat en bästis som hon alltid vill leka med på Öppna Förskolan. Pratar otroligt bra och kan föra långa resonemang. Ska bli prinsessa när hon blir stor! Men vi börjar med prinsesskalas nästa vecka ;-) Sen ser hon fram emot förskolestarten som kommer ske alldeles snart.

Maken: Störst är jobbytet till ett jobb i grannbyn. 12 kilometers pendling gör stor skillnad mot 12 mils pendling om dagen. Han ser fram emot att vara pappaledig en dag i veckan igen.

Hemmamamman: 2011 var ett av de bästa åren i mitt liv! Jag har fått vara hemmamamma i år igen och dela stort och smått med alla mina barn, men främst med den yngsta som jag umgåtts med hela dagarna och bättre sällskap kan jag inte tänka mig!

Jag har klarat av nästan alla mina kurser på högskolan som det var tänkt (förutom den som låg i tiden där olyckan hände) så jag är på väg jag också.

Min stora jubileumsfest i somras med alla nära och kära är ett fantastiskt minne att bära med sig som ett smycke genom livet.

Familjens resa till Legoland och Lalandia med farmor och farfar är ett annat kärt minne.

Att vi klarat oss ekonomiskt och t. o.m har lite pengar över nu när året går mot sitt slut (!) Det gick alltså att leva så här billigt och klara sig på en 90% lön i mellan/undre löneligan samt vårdnadsbidrag och ett litet sparkapital.

Jag har hittat fina nätvänner tack vare denna blogg! Ni är så generösa med er själva!

Nu inför jul hade vi långväga besök från London med viktiga familjemedlemmar som vi återknöt kontakten med.

Julen har varit jättebra med många sociala kontakter och både nya och gamla inslag.

På den mer allvarliga sidan vill jag berätta att jag är fantastiskt glad att jag lever!!!!! Olyckan kunde ha fått verkligt dramatiska konsekvenser men det enda som återstår är lite huvudvärksattacker och lock för örat ibland. TACK FÖR DEN CENTIMETERN SOM RÄDDADE MITT LIV!!!!

Sen har jag ordnat min närmaste framtid då jag sökt och fått ett vikariat...... mer om detta följer längre fram.

Stort tack från oss alla för ett underbart, lugnt, downshiftat, hemmavarande, närvarande barnfokuserat år!!!!!!

Nästa år kommer att bli kanonbra det med, om än annorlunda!

(bild från clipart!)

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sun, January 01, 2012 16:22:11

Jeanette - det har varit spännande att följa din resa i år. Tycker du är så stark som orkar med allt detta!!! Japp, nu blir allt bara bättre och bättre! Ha en god fortsättning du också och kram tillbaks!

Anna - jag önskar dig all lycka med arbetet efter mammaledigheten. Rörigt arbete är aldrig kul, men om det är någon tröst så brukar det gå fort att komma in i allt igen. Hoppas det löser sig till det bästa för dig med. Kram och God fortsättning!

Posted by jeanette sandelin Sun, January 01, 2012 07:50:04

åh, vilket innehållsrikt år!

mitt har varit hälften av varje och det är med stor glädje jag kan konstatera att den senare hälften har gett mig mitt liv tillbaka.

barnen är det absolut viktigaste och aldrig att jag lämnar dem en sekund igen...

så underbart att omge sig med unga vuxna som mina tre äldsta.

en härlig jul, en mysig nyårsafton - allt blir nu bara bättre!

fin nyårskrönika Ann. god fortsättning på det nya året och

stor kram från dalsland//

Posted by Anna Sat, December 31, 2011 13:55:04

Blir inspirerad av dig och ditt liv! Ska börja jobba nu efter mammaledighet vilket jag INTE ser fram emot. Gillar mitt jobb men det är såå rörigt där nu. Hoppas allt löser sig! Gott nytt år! /Anna