Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Det går runt - budget!

SpartipsPosted by lyckolina Sat, November 13, 2010 12:25:23
Hurra hurra!

Återkommer igen till detta - det är jätteviktigt att ha en budget om man vill downshifta och leva billigt (-are)

Jag har ägnat hela förmiddagen åt att skaffa mig totalkoll in på minsta öret (ja inte för att det finns ören längre då) på alla våra utgifter och hur det ska gå ihop. Och det går ihop på kronan tror jag ;-)

Inspirerad av Lyxfällan har jag gjort en typ av budgettavla med dessa kategorier :

1, BOSTAD
2, TRANSPORT
3, MAT
4, FÖRSÄKRING
5, KLÄDER
6, SPARANDE
7, ÖVRIGT
(här ingår bl.a fackavgift, presenter, vården, mediciner och allmän shopping)
8, SKULDER (ej inräknat huslånet för det lade jag under bostad istället).

Nu skulle jag bara vilja bli bättre på att dra ner på kostnaderna i Mat och Transportkategorin (maken pendlar ju så den kostnaden är ju rätt fast) och i Övrigt kategorin kan det nog finnas lite att göra.

Testa själva, det ÄR faktiskt kul att göra budget och att skaffa sig koll på var pengarna egentligen tar vägen! Så här upptäckte vi att vi betalade på en försäkring helt i onödan eftersom jag redan var försäkrad via mitt fackförbund.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Sun, June 26, 2011 07:37:58

Å tack för tipset, den ska jag testa.

kram tebax!

Posted by Hemmafrun J Thu, May 12, 2011 08:34:51

Ja att det är kul med budget det tycker jag också. Prova www.smartbudget.se/seb . Det är ett gratisprogram (men med lite extra tjänster som är gratis i 4 månader via denna länk) den har hjälpt mig otroligt mycket eftersom man kan sortera och lägga upp väldigt många kategorier. Om inte annat så är den ett bra tips för hur du själv kan göra i excel! Kram Hemmafrun J http://hemmafrun.gblogg.se