Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Nu börjar utmaningen! Tjoho vad kul!

EkonomifunderingarPosted by lyckolina Fri, November 26, 2010 16:47:03
Japp, nu släpper jag sista livbojen och simmar ut själv och ser om min flotte är sjöduglig.
Man ska utmana sig själv tycker jag, och det här blir en riktig utmaning.
Igår kom sista fasta utbetalningen från Försäkringskassan. Sen är jag officiellt inte föräldraledig längre utan hemmafru med vårdnadsbidrag *Jippie*

Hoppas vi kan hålla vår budget och att allt samarbetar med oss, som t.ex Riksbanken som ju kan fortsätta hålla räntorna ganska låga tycker jag...

Visst, vissa saker kan vi inte "unna oss" att konsumera just nu, men vi behöver inte bygga ut huset just precis nu, vi köper inte ny dator, vi behöver inte köpa dyra resor (vi kommer ändå inte kunna njuta av dem med dessa vilda ungar ;), möblerna kommer inte att förnyas med annat än loppisfynd, men senare kommer det att finnas en tid för det också.

Å andra sidan unnar vi oss lyxen av att en förälder är hemma. Unnar oss lyxen av att laga all mat från grunden, baka allt bröd själva och ha tid att bara slösa på barnen. Jag är en mamma som har TID, hur underbart är inte det?
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by jeanette sandeliln Fri, January 28, 2011 13:13:53

åh, vad bra! tid är det enda man har ♥

Posted by Mamma Mimmi Fri, November 26, 2010 21:47:21

Tack för din fina kommentar om tidsrikedom - jag är verkligen lycklig att jag kommit till mina insikter om vad jag uppskattar här i livet. Grattis till ditt beslut att fortsätta vara hemma och jag är helt säker på att bi kommer att klara att justera ert levnadssätt på ett galant sätt. Lyckliga er och era barn!