Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Var rädd om maten! Jag är en långkokare!

SpartipsPosted by lyckolina Sun, November 28, 2010 07:40:06

Lantmännen har just nu en kampanj och en utmaning som påminner oss om att vi ska vara rädda om vår mat.

Kan stolt och glädjande meddela att jag blev långkokare och fick nästan maxrätt på testet, något som inte skulle ha gällt för ett år sen.

Det jag gick bet på var att jag kanske inte har lust att skära av möglet från ost. Jag är lite känslig vad gäller just mögel. Å andra sidan uppkommer aldrig det problemet hemma hos oss, här hinner ost aldrig mögla eftersom vi är riktiga ost - o - maner och käkar en ost i veckan....
Så tycker jag att bröd kan förvaras i mitt skafferi som är något kallare än rumstemperatur så jag håller inte riktigt med Lantmännen där....

Vill Du testa dina hushållningskunskaper kolla då här:


http://www.lantmannen.se/hushallstest


och utmana dig själv, inte bara denna här veckan utan alla dagar hela året om att slänga så lite mat som möjligt! Använd näsan och tro inte på bäst-före-datum som en absolut lag. Spara rester till matlådor eller till nya rätter. Eller om du inte gillar rester, laga bara så mycket mat som går åt.

I det skolkök som blev utnämnt till Sveriges bästa storskolkök 2010

www.restaurangvarlden.se/Nyhetsarkiv/Arkiv/Arets-basta-skolkok-prisat/

är man glad om man lyckas slänga under 10 kilo mat per dag!!!


Glad Advent!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.