Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


När man måste avstå är glädjen desto större

TestatPosted by lyckolina Wed, January 19, 2011 18:03:44
när man väl får göra det man avstått från ett tag.

Ta en sådan enkel sak som att jag pg.a ett ilsket eksem varit tvungen att avstå från att tvätta håret i 5 dagar. Nu hade jag ju sån tur att jag var hemma med sjuka barn (igen) och vi skulle ingen - särskild- stans så jag behövde inte utsätta någon stackars oskyldig medmänniska för min håruppenbarelse. Den var trots allt en intressant uppenbarelse. Jag hann fundera mycket över för vems skull man tvättar håret så ofta som man ju ändå gör det?

Imorse kom så den stora dagen när jag äntligen skulle få tvätta håret igen. Och vilken njutning det blev! En sån vardaglig sak som jag gör var och varannan dag utan att ens tänka på det blev plötsligt till en helt fantastisk lyx. Det började redan igår kväll faktiskt när jag helt förväntansfullt började tänka och längta efter morgondagen då jag visste att DÅ, DÅ skulle jag få tvätta håret.

Värt att tänka på: det här schampouppehållet gjorde underverk med mitt hår! Det är helt fantastiskt glänsande idag med bara schampo och balsam i. Så här glänsande brukar jag aldrig få det till vardags utan en massa extra produkter.

Kanske borde man låta håret vila lite oftare?

Dagens i - landsproblem. Men jag kan ju säga att jag minskade min vattenkonsumtion drastiskt de här dagarna eftersom jag har väldigt långt hår som brukar ta tid att tvätta.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Tue, August 16, 2011 21:49:30

absolut!

Posted by ecolinda Wed, January 19, 2011 20:33:06

Hej..¨?

Jag är nystartad bloggare och företagare inom ekologisk hudvård, hårvård & hälsa. Jag undrar om du vill byta länk med mig?

Jag har en tävling på min blogg just nu.. som du kanske vill tipsa om?

http://ecodea.driftig.nu/category/tavling/

MVH

Linda Bodén

www.ecodea.driftig.nu